Het Nationaal Songfestival 2007 werd gehouden op zondag 11 Februari als onderdeel van het Paul de Leeuw programma "Mooi! Weer De Leeuw", dat voor deze gelegenheid was omgedoopt tot "Mooi! Weer Het Nationaal Songfestival". Edsilia Rombley, in 1998 nog goed voor een vierde plaats tijdens het Eurovisie Songfestival in Birmingham, werd door de NOS gevraagd om ons land ook dit jaar te vertegenwoordigen.

Edsilia zong drie liedjes en aan het eind van het programma werd bekendgemaakt welk lied ze had uitgekozen. Het feit dat alle liedjes geschreven waren door Edsilia's echtgenoot Tjeerd Oosterhuis zorgde daags na de bekendmaking voor diverse reacties als zou de uitverkiezing van de nummers doorgestoken kaart zijn.

Enkele weken later werd in het NOS Journaal bekendgemaakt dat Edsilia tóch in het Engels zou gaan zingen tijdens het 52ste Eurovisie Songfestival in Helsinki, Finland . "Nooit meer zonder jou" werd "On top of the world".

Op donderdag 10 Mei moest Edsilia in de halve finale strijden tegen zevenentwintig andere landen voor de tien vrije plaatsen in de grote finale op zaterdag 12 Mei. Met 38 punten eindigde ze echter op de eenentwintigste plaats, en daardoor miste Nederland voor de derde keer de finale (sinds de invoering van de halve finale in 2004).

De winst ging uiteindelijk naar Marija Serifovic uit Servië met de ballade "Molitva". Het vooroordeel dat je alleen nog maar met uptempo Engelstalige nummers het festival kon winnen, was hiermee van tafel geveegd.

LIEDJES

1
EDSILIA ROMBLEY
MEER DAN OOIT
muziek: Tjeerd Oosterhuis, Ellert Driessen
tekst: Tjeerd Oosterhuis, Ellert Driessen, Martin Gijzemijter
 
2
EDSILIA ROMBLEY
EEN KEER MEER DAN JIJ
muziek: Tjeerd Oosterhuis
tekst: Martin Gijzemijter
 
3
EDSILIA ROMBLEY
NOOIT MEER ZONDER JOU
muziek: Tjeerd Oosterhuis
tekst: Tjeerd Oosterhuis, Martin Gijzemijter
 

SCOREBORD

1
Nooit meer zonder jou
2
Een keer meer dan jij
3
Meer dan ooit


  Winnaar Nationaal Songfestival 2007  Het logo van het Eurovisie Songfestival 2007

  Marija Šerifović - "Molitva"
  (Servië)
  Winnaar Eurovisie Songfestival 2007
  Helaas geen herhaling van 1998...