Mrs. Einstein

   Bart Peeters & Joop van Zijl

Het Nationaal Songfestival 1997 werd gehouden op 23 Februari in het Mercanti Plaza in Amsterdam. Tijdens deze finale werd het lied gekozen dat Mrs. Einstein in Dublin zou gaan zingen.

Mrs. Einstein bestond uit: Saskia van Zutphen, Paulette Willemse, Suzanne Venneker, Marjolein Spijkers en Linda Snoeij. Net als in 1993 bij Ruth Jacott, was er ook nu gekozen voor het vertonen van videoclips, waarin de dames van Mrs. Einstein de liedjes live ten gehore brachten. De presentatie was in handen van Bart Peeters, die daarbij ondersteund werd door de anchorman van het NOS 8 uur Journaal: Joop Van Zijl.

De verwachtingen waren hooggespannen, maar uiteindelijk stelde de kwaliteit van de liedjes teleur. "Niemand Heeft Nog Tijd" won, maar daarmee was al wel duidelijk dat Nederland geen winnaar voor Dublin had.

Op 3 Mei, tijdens het 42ste Eurovisie Songfestival vanuit The Point Theater wisten de dames van Mrs. Einstein slechts vijf punten en, samen met Zwitserland, een gedeelde tweeëntwintigste plaats te behalen. Alleen Noorwegen en Portugal eindigden lager. Die landen kregen helemaal geen punten.

Opvallend was de hoge notering voor Turkije. Sebnem Paker zong "Dinle" naar de derde plaats. Italië werd vierde met Jalisse en het mooie "Fiumi Di Parole". Het land besloot na deze editie te stoppen met deelname aan het Songfestival. Pas in 2011 zouden de Italianen terugkeren op het Eurovisie podium.

Katrina And The Waves, bekend van de hit "Walking On Sunshine" in de jaren 80, wonnen uiteindelijk met overmacht. "Love Shine A Light" betekende na zestien jaar weer een overwinning voor het Verenigd Koninkrijk.

LIEDJES

1
MRS. EINSTEIN
IK DOE ALSOF
muziek: Erwin de Graaf
tekst: Erwin de Graaf
 
2
MRS. EINSTEIN
DAT LIEFDE ZO MOET ZIJN
muziek: Hans van Hemert
tekst: Claudia Robbens
 
3
MRS. EINSTEIN
SAMEN STERK
muziek: Alan Michael
tekst: Tjeerd van Zanen
 
4
MRS. EINSTEIN
NIEMAND HEEFT NOG TIJD
muziek: Ed Hooijmans
tekst: Ed Hooijmans
 
5
MRS. EINSTEIN
TOEN DE AARDE STILSTOND
muziek: Guus Willemse
tekst: Guus Willemse
 
6
MRS. EINSTEIN
LAAT HET LOS
muziek: Jerry van der Wolf
tekst: Jerry van der Wolf
 

SCOREBORD

1
Niemand heeft nog tijd 159
2
Toen de aarde stilstond 157
3
Dat liefde zo moet zijn 153
4
Laat het los 93
5
Samen sterk 57
6
Ik doe alsof 53


  Winnaar Nationaal Songfestival 1997  Logo Eurovisie Songfestival 1997

  Katrina And The Waves - "Love shine a light"
  (Verenigd Koninkrijk)
  Winnaar Eurovisie Songfestival 1997
  Na de generale repetitie bleek men niet tevreden
  over de kledingkeuze....


  ...en werd er 'snachts hard gewerkt om nieuwe
  setjes te maken.