Milly Scott


   Milly met Gerrit den Braber en Kees Bruyn

   


Het Nationaal Songfestival 1966 werd gehouden op 5 februari in Tivoli in Utrecht en werd wederom gepresenteerd door Teddy Scholten.

Net als in 1965 werden er in de week voor het Nationaal Songfestival voorrondes gehouden. In elke voorronde zong één artiest drie liedjes. Het winnende liedje ging door naar de finale.

Milly Scott won met "Fernando & Filippo" en ging Nederland vertegenwoordigen op het elfde Eurovisie Songfestival in Luxemburg. Milly was de allereerste zwarte artiest op het Eurovisie podium. Met twee punten eindigde ze op de vijftiende plaats.

Udo Jürgens won het festival voor Oostenrijk met het lied "Merci Chérie". Hij was in 1964 al zesde geworden met "Warum, Nur Warum?" en in 1965 werd hij vierde met "Sag Ihr, Ich Lass Sie Grüssen".

Ook Domenico Modugno was er weer voor Italië. Na zijn successen in 1958 en 1959 eindigde hij nu met 0 punten onderaan. Lill Lindfors zong voor Zweden (samen met Svante Thuresson) het lied "Nygammal Vals" en werd tweede. Ase Kleveland zong voor Noorwegen "Intet Er Nytt Under Solen" en werd derde. In 1985 zou Lill in Göteborg het Eurovisie Songfestival gaan presenteren. En Ase? Zij presenteerde in 1986 het festival!DEELNEMERS

1
MILLY SCOTT
FERNANDO EN FILIPPO
muziek: Kees Bruyn
tekst: Gerrit den Braber
 
2
PIET SYBRANDY
IK HEB JE LIEF
muziek: Kees Bruyn
tekst: P. Dertien
 
3
BOB BOUBER
NOG WEL BEDANKT
muziek: Joop Portengen
tekst: Bob Bouber
 
4
THE LUCKBERRIES
DROMEN ZIJN BEDROG
muziek: Jan Schalkwijk
tekst: John Möhring
 
5
HELEN SHEPHERD
WERELD
muziek: Helen Shepherd
tekst: John Möhring
 

SCOREBORD

1
Fernando en Filippo 52
2
Dromen zijn bedrog 15
3
Nog wel bedankt
Wereld
3
5
Ik heb je lief 2
 
  Winnaar Nationaal Songfestival 1966  Logo Eurovisie Songfestival 1966

  Udo Jürgens - "Merci chérie"
  (Oostenrijk)
  Winnaar Eurovisie Songfestival 1966
  Slechts 2 punten in Luxemburg