Annie Palmen
Het Nationaal Songfestival zou worden gehouden op 23 januari 1963 in de Tivoli in Utrecht. De finale werd echter afgelast door een staking van de muzikanten.

Annie Palmen zong daarom de drie liedjes voor een speciale commissie, met een orkestband. "Geen Ander" werd uitgekozen. De tekst werd daarna echter twee keer aangepast, met telkens ook een andere titel. Na "Een Droombeeld" werd de uiteindelijke titel "Speeldoos". Annie Palmen had in 1960 ook al meegedaan aan het Nationaal Songfestival. Zij zong toen "Wat Een Geluk". Het nummer won echter in de uitvoering van Rudi Carrell.

"Speeldoos" werd aan het Nederlandse televisiepubliek voorgesteld op 8 februari in een uitzending van de Rudi Carrell Show.

Op het achtste Eurovisie Songfestival, dat gehouden werd op 23 Maart in London, Verenigd Koninkrijk, eindigde Nederland samen met Zweden, Finland en Noorwegen onderaan met nul punten. Er deden dit jaar veel internationale sterren mee zoals Heidi Brühl, Esther Ofarim, Nana Mouskouri, Alain Barriere en Françoise Hardy. Het echtpaar Grethe & Jörgen Ingmann zong "Dansevise" voor Denemarken en won met 42 punten.LIEDJES

1
ANNIE PALMEN
GEEN ANDER
muziek: Pieter Goemans
tekst: Pieter Goemans
 
2
ANNIE PALMEN
HOOR JE MIJ
muziek: Dick Schallies
tekst: Willy van Hemert
 
3
ANNIE PALMEN
KIJK, DAAR IS DE ZON
muziek: Eddy de Jong
tekst: Emile Lopez
 


  Inzending Eurovisie Songfestival 1963  Logo Eurovisie Songfestival 1963

  Grethe & Jörgen Ingmann - "Dansevise"
  (Denemarken)
  Winnaars Eurovisie Songfestival 1963